Clafoutis με αχλάδια

από
Clafutis με αχλάδια

Έχω να φτιάξω γλυκό πολλές μέρες και το επιθυμήσαμε,όχι πως δεν έχουμε φάει ενδιάμεσα από τα βαζάκια που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά άλλο είναι να μυρίσει το σπίτι ψημένο γλυκό.

Τα αχλάδια είναι τώρα στην εποχή τους και οι ιδέες πάρα πολλές, διάλεξα την πιο εύκολη.

Clafutis με αχλάδια

6 μερίδες

Συστατικά
  

  • 4 αχλάδια μεγάλα
  • 1 Ξύσμα και χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ζαχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε μια μουσελίνα βάζουμε τα κουκούτσια που κρατήσαμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ξύσμα λεμονιού. Τη δένουμε σε πουγκί.
  • Βάζουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα μαζί με το πουγκί και το χυμό λεμονιού κι 50 γρ από τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 50 λεπτά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα τριμμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (διάμετρος φόρμας 24 εκατ.)
  • Κόβουμε τα αχλάδια σε 5-6 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος τους και τα αραδιάζουμε κυκλικά πάνω από το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  • Ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 4 Οκτωβρίου 2016
    Απάντηση

    Στο μυαλό μου μέσα είσαι Ξανθή, χθες πήρα μπόλικα αχλάδια κι έλεγα να ψάξω για κάποια συνταγή γλυκού που να μην έχω ξαναδοκιμάσει. Τη βρήκα! Θα το φτιάξω σήμερα το γλυκό σου να το δώσω και στη μικρή μου στο σχολείο. Είναι νοστιμότατα και αρωματικά πολύ αυτού του τύπου τα γλυκά!

    • Penelope
    • 4 Οκτωβρίου 2016
    Απάντηση

    Εμείς πάλι με τα γλυκά ως γνωστό, έχουμε πολύ αγαθή σχέση!
    Σήμερα τελείωσα με γλυκό σταφύλι (που θα ταξιδέψει και προς το εξωτερικό) και, τώρα έχω έτοιμα muffins μπανάνας για να υπάρχει κάτι και για το σχολείο αύριο.
    Όμως και το μυρωδάτο (χάρη στον γλυκάνισο) Clafutis είναι πολύ νόστιμη πρόταση, Ξανθή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode