Δυο μήλα στο ψυγείο είχαν μείνει στα αζήτητα, τελευταία δε θέλω τα φρούτα, μόνο πορτοκάλια στύβω.
Και εκεί που έψαχνα τι να φτιάξω με αυτά τα δυο μήλα, που να είναι εύκολο και να μην είναι και σε μεγάλη ποσότητα, έπεσα πάνω σε μια πρόταση που είχε αυτό που έψαχνα και επιπλέον θα χρησιμοποιούσα και μια ξινή κρέμα που είχα αγοράσει, από ένα Πολωνικό κατάστημα, έτσι χωρίς πρόγραμμα, αλλά και λίγη σοκολάτα tobleron, δε λέει και αυτή να τελειώσει.
Πάλι πολλά ήταν, ευτυχώς έχω καλούς γείτονες που τρώνε όσα εγώ δε θέλω ή δεν μπορώ να φάω.
- 225 αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 65 γρ σοκολάτα toblerone ή κάποια άλλη γάλακτος
- 2 μικρά μήλα
- 170 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 γρ βούτυρο μαλακό
- 170 γρ ξινή κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό
- μέλι για το σερβίρισμα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε μικρούς κύβους το ενάμιση.τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Το άλλο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Το μεταφέρουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά μαζί με την ξινή κρέμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά.
- Ετοιμάζουμε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις τοποθετώντας τα κατάλληλα χαρτιά σε κάθε θέση ή βάσεις σιλικόνης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι το φούρνου για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή.