Scones με λεμόνι και τζίτζερ

από
Scones  με  λεμόνι και τζίτζερ

Ta scones  είναι ατομικά ψωμάκια που μπορούμε να τα φτιάξουμε σε πολύ λίγο χρόνο.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι για την διόγκωση τους χρησιμοποιούμε μπέικιν πάουντερ κι όχι μαγιά.

Στην Αγγλία χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό στο απογευματινό τσάι κυρίως στην περιοχή του Devon.

Θα τα συναντήσουμε και σε άλλες χώρες σε διάφορες παραλλαγές.

Εγώ τα έφτιαξα προκειμένου να συνοδεύσουμε ένα βραδινό τσάι αλλά και για το πρωινό μας.

Για τα πρωινά γεύματα έχω μιλήσει κι άλλες φορές, θεωρώ ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας που καλό είναι να μην παραλείπουμε και να μάθουμε τα παιδιά μας να μην το παραλείπουν.

Κι αυτό μπορούμε νομίζω να το επιτύχουμε φτιάχνοντας μικρές και εύκολες λιχουδιές στο σπίτι.

Scones με λεμόνι και τζίτζερ

6

Συστατικά
  

  • 225 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 55 γρ βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας τζίτζερ τριμμένο
  • 125 ml γάλα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο. Με τα δάκτυλά μας τρίβουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μέσα στο γάλα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το τζίτζερ.
  • Τα προσθέτουμε στο μείγμα και με τη βοήθεια μιας σκληρής σπάτουλας ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Δεν ζυμώνουμε, η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή που θα κολλάει ελαφρά στα χέρια γιαυτό οι επόμενοι χειρισμοί θα γίνουν με ελαφρά αλευρωμένα χέρια.
  • Μεταφέρουμε σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνουμε σε ύψος 2 εκατοστών . Με τη βοήθεια κάποιου κουπ πατ κόβουμε 6 δίσκους διαμέτρου περίπου 6 εκατοστών.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλευρωμένο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Σημειώσεις

Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι αυτοδιογκούμενο μπορείτε να βάλετε ένα μαλακό αλεύρι και να προσθέσετε 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Εμείς τα πρώτα όπως είπα και πιο πάνω τα δοκιμάσαμε το ένα με lemon curd  και το άλλο με μαρμελάδα ντομάτας με μέλι.
Scones (7)
Scones με lemon curd και με μαρμελάδα ντομάτα και μέλι
Τα επόμενα συνόδευσαν το πρωινό μας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia xara
    • 26 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραία scones Ξανθή, πάνε καταπληκτικά με το lemon curd!

    • ΕΛΕΝΑ
    • 26 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ όμορφα τα έφτιαξες Ξανθή, μα και αυτή τη μαρμελάδα ντομάτας την ζήλεψα!
    Καλό απόγευμα!

    • Marion
    • 26 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Αυτά τα ψωμάκια πολύ μου αρέσουν.
    Για πρωϊνό είναι τέλεια.

    Αμα συνοδεύονται και από τις μαρμελάδες σου.. ιδανικά!!

    • Amelie
    • 27 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Αδυναμία μου τα scones, ειδικά αυτή η εκδοχή με το λεμόνι πολύ μου αρέσει! Και νόστιμη αλλά και μυρωδάτη!

    • Tante Kiki
    • 27 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Λατρεύω τα scones και τα δικά σου έγιναν τέλεια!! Γεια στα χέρια σου!!
    Καλή εβδομάδα και καλή σου μέρα!!

    • evi@thehealthycook
    • 27 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    τέλεια τα scones, και αυτός ο συνδυασμός με λεμόνι και τζίντζερ θα μου αρέσει πολύ, χωρίς αμφιβολία!! αν προσθέσουμε και το lemon curd, σούπερ!!
    φιλιά και καλή εβδομάδα!

    • Ερμιόνη
    • 28 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Τα scones τα αγαπώ πραγματικά!
    Είναι πανεύκολα και ιδανικά για το πρωινό.
    Ετοιμάζονται συγκλονιστικά γρήγορα και επιδέχονται άπειρες παραλλαγές!
    Εξαιρετική η δική σου, γεμάτη αρώματα!
    Φιλιά πολλά!

Γράψτε απάντηση στο evi@thehealthycook Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode