Επιστροφή

Αλμυρά κεκάκια με ελιές ζαμπόν και τυρί

Συστατικά
  

  • 12 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 150 ml γάλα
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό κομμένο σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 250 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού ή μαιντανού

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Στρώνουμε ένα ταψί για μάφιν με χάρτινες θήκες, εγώ έχω σιλικόνης που βολεύουν καλύτερα.
    Κρατάμε ξεχωριστά μερικούς κύβους ζαμπόν, και τυριού και 12 κομμάτια από τις ελιές.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, την κάπαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τις ελιές το ζαμπόν και το τυρί, φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα ή μαϊντανού και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι, ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε το υγρό μείγμα και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα χωρίς πολύ ανακάτεμα.
  • Μοιράζουμε στις θήκες του ταψιού και μοιράζουμε από πάνω τις ελιές το τυρί και το ζαμπόν που είχαμε κρατήσει μαζί με μερικά φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα στεγνή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε αυτό το ταψάκι μπορείτε να το βάλετε σε ένα μικρό πυρέξ και να το κόψετε μετά το ψήσιμο σε κομμάτια. Προσέξτε το χρόνο ψησίματος μπορεί να διαφέρει.