Επιστροφή

Ανοιχτή τορτίγια με ψητή κολοκύθα και κεφτεδάκια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 μεγάλες τορτίγες
  • 400 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 8 μικρά κεφτεδάκια
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ σπιτική
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 1/2 χαλούμι σε κύβους
  • μερικά ντοματίνια
  • τσένταρ ή κασέρι τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μείγμα μπαχαρικών πάπρικα σκόρδο κύμινο θυμάρι σουμάκ
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Την τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών. Ψήνουμε την κολοκύθα στο μεσαίο ράφι του φούρνου στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (εμείς βάλαμε έτοιμα από το μεγάλο Σουηδικό κατάστημα) ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σε μεγάλη λαμαρίνα ή σε ταψάκια που χωράνε οι τορτίγιες, τοποθετούμε τις τορτίγιες και μοιράζουμε στην επιφάνεια τους από 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ.
  • Μοιράζουμε τα κομμάτια κολοκύθας, τα κεφτεδάκια κομμένα στη μέση, τις φέτες κρεμμυδιού, τα ντοματίνια, το χαλούμι και το τριμμένο τσένταρ.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι για 5-7 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες κρέμας βαλσαμικού. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορείτε να ψήσετε κολοκύθα και να την κρατήσετε σε ένα μπολ για εύκολη χρήση όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια της προηγούμενης μέρας.