Τα κότσια που βρήκα ήταν κατεψυγμένα οπότε φρόντισα να ξεπαγώσουν σωστά.
Πλένουμε το κρέας το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε σε ένα μπολ όχι πολύ μεγάλο
Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά και το λούζουμε με το κρασί.
Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντας το κρέας μια δυο φορές.
Στη γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
Σοτάρουμε το κρέας καλά γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το υγρό της μαρινάδας και 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος αν έχουμε.
Δένουμε τα μυριστικά με ένα σχοινάκι και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα.
Τοποθετούμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τα λεμόνια τουρσί και 2 κουτ. σούπας από το περιεχόμενο του βάζου των λεμονιών. Ξανασκεπάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη.
Κλείνουμε το φούρνο, ξεσκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για λίγο ακόμη.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι.
Μια άλλη πρόταση για συνοδευτικό είναι κους κους ή πατάτες τηγανητές.
Το γεύμα μας συνοδεύτηκε από μια κούπα Κρητικού ντάκου γεμισμένη με διάφορα ντοματίνια και Παραδοσιακό μπολάκι Τήνου