Επιστροφή

Γαρίδες με κάρυ

Συστατικά
  

  • 500 γρ γαρίδες φρέσκες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6-8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας
  • 80 γρ ρύζι μπασμάτι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και το εντεράκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καθαρισμένες κατεψυγμένες αφού τις αποψύξουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι το καρότο και τα ντοματίνια.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Γυρίζουμε μια δυο φορές στο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και το γκαραμ μασάλα και βράζουμε για 10 λεπτά γυρίζοντας τις γαρίδες μια φορά.
  • Προσθέτουμε το κάρυ και το γάλα καρύδας και βράζουμε λίγο ακόμη να μελώσει η σάλτσα.
  • Όσο βράζουν οι γαρίδες βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι.
  • Σερβίρουμε με το ρύζι και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε το μπαχαρικό γκαράμ μασάλα μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα δικό σας αναμειγνύοντας μικρές ποσότητες από:κόλιανδρο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, και γαρίφαλο.
Μπορείτε να προσθέσετε μεγαλύτερη ποσότητα από το κάρυ και το γάλα καρύδας. Εγώ δεν προσθέτω πολύ για λόγους καθαρά προσωπικούς.
Μια άλλη πρόταση με γαρίδες και  κάρυ θα βρείτε εδώ