Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αδειάζουμε το περιεχόμενο τους. Κρατάμε σε ένα σουρωτήρι το εσωτερικό από τις ντομάτες.
Τις αραδιάζουμε σε ταψί ή πυρέξ ή σε γάστρα ακόμη καλύτερα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στο χέρι (όχι στο μούλτι)
Πλένουμε το μαϊντανό και τον κόβουμε.
Κόβουμε επίσης τις μισές από τις ντομάτες (εσωτερικό) που έχουμε κρατήσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες με πολύ λίγο νερό και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές αφήνοντας ένα μικρό κενό γιατί το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
Βάζουμε τις πατάτες στα κενά ανάμεσα στις ντομάτες πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε από το μούλτι τις υπόλοιπες ντομάτες (εσωτερικό) και τις προσθέτουμε στο ταψί
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 1 ώρα με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή με καπάκι.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με τυρί φέτα και σπιτικό ψωμί.