Επιστροφή

Γλυκοπατάτες με σπανάκι και curry

Συστατικά
  

  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού curry
  • 250 γρ γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 400 ml ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
  • 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι (βάρος καθαρισμένου)
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
  • μπούκοβο ή μικρές λωρίδες καυτερής πιπεριάς.
  • ρύζι μπασμάτι ατμού για συνοδευτικό

Οδηγίες
 

  • Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να διαυγάσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίτζερ και το curry ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες και τα κομμένα ντοματίνια ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό ή νερό. Βράζουμε, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε προσεκτικά να ενσωματωθεί συνεχίζοντας το βράσιμο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το μπούκοβο ή την πιπεριά και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
  • Σερβίρουμε πάνω σε ένα μπασμάτι ατμού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Για το μπασμάτι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ.
Προσοχή στην προσθήκη του καυτερού γιατί ήδη το πιάτο είναι πικάντικο λόγω του curry.
Μπορεί να προστεθεί μια πάστα curry και πάλι με προσοχή ανάλογα με το πόσο καυτερά και πικάντικα αντέχετε.