Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να διαυγάσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίτζερ και το curry ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες και τα κομμένα ντοματίνια ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό ή νερό. Βράζουμε, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε προσεκτικά να ενσωματωθεί συνεχίζοντας το βράσιμο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το μπούκοβο ή την πιπεριά και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
Σερβίρουμε πάνω σε ένα μπασμάτι ατμού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.