Επιστροφή

Εύκολα ταρτάκια με μαρμελάδα και φρούτα

Συστατικά
  

  • μικρά φύλλα ζύμης κουρού
  • μαρμελάδα
  • φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα
  • λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
  • Φόρμα για μάφιν

Οδηγίες
 

  • Ξεπαγώνουμε όσα κομμάτια ζύμης θέλουμε.
  • Λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τόσες θέσεις της φόρμας όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη να καλύψει και τα τοιχώματα.
  • Προσθέτουμε σε κάθε ζύμη 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε μικρά κομμάτια φρούτων.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν λίγο. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε στο καθένα διαφορετική μαρμελάδα και διαφορετικό φρούτο ανάλογα με το τι έχουμε στο σπίτι και την εποχή.
Εγώ επειδή διατηρώ κάποια φρούτα στον καταψύκτη έκανα  διάφορους συνδυασμούς φρούτων και μαρμελάδων.
Βέβαια μπορούμε να γεμίσουμε όλη τη φόρμα, τα ταρτάκια τρώγονται ευχάριστα και κρύα.