Επιστροφή

Ζελέ με φράουλες και σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς

4 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ φράουλες
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 125 ml σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 350 νερό

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά. Πλένουμε τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στη μέση. Βράζουμε για ένα λεπτό
  • Αποσύρουμε από την εστία. Στύβουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων λιώνουμε τις φράουλες. Αν χρειάζεται αφαιρούμαι τον αφρό που έχει δημιουργηθεί.
  • Περνάμε το μείγμα από μια πυκνή σήτα ή καλύτερα από τουλπάνι. Προσθέτουμε το σιρόπι αφροξυλιάς και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Μεταφέρουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτουμε στα ποτήρια πιέζοντας να πάνε μέσα στο ζελέ.
  • Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ολόκληρο βράδυ.
  • Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε αυτό το σιρόπι αντικαταστήστε την ποσότητα με νερό και προσθέστε επιπλέον χυμό μισού λεμονιού. Επίσης θα μπορούσε ως αρωματικό αντί του σιροπιού να προστεθούν στο βρασμό ένα δύο φύλλα αρμπαρόριζας.
Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες του κόσμου!!