Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά.
Πλένουμε τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στη μέση.
Βράζουμε για ένα λεπτό
Αποσύρουμε από την εστία. Στύβουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
Με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων λιώνουμε τις φράουλες.
Αν χρειάζεται αφαιρούμαι τον αφρό που έχει δημιουργηθεί.
Περνάμε το μείγμα από μια πυκνή σήτα ή καλύτερα από τουλπάνι.
Προσθέτουμε το σιρόπι αφροξυλιάς και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μεταφέρουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτουμε στα ποτήρια πιέζοντας να πάνε μέσα στο ζελέ.
Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ολόκληρο βράδυ.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!