Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Στον κάδο του μίξερ (ή σε μπολ αν πρόκειται για μίξερ χειρός) βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε και τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε με πολύ χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν .
Προσθέτουμε τα κομμάτια του φρούτου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για μία ώρα.
Ελέγχουμε με μια λεπίδα αν βγαίνει στεγνή αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε σε πιατέλα.