1 1/2 δοσομ. κούπαδιάφορα φρούτακατεψυγμένα ή φρέσκα
φόρμα για κέικδιαμέτρου 22 εκατ
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν τη σόδα και το αλάτι.
Φροντίζουμε να ξεπαγώσουν καλά τα φρούτα αν είναι κατεψυγμένα.
Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ στο κατώτερο σημείο και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε την μια δοσομετρική κούπα από τα φρούτα και αναδεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
Αντί των κατεψυγμένων φρούτων μπορούμε να βάλουμε μείγμα από φρέσκα, φράουλες, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, σμέουρα.