Επιστροφή

Κέικ με διάφορα φρούτα

Συστατικά
  

  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 100 γρ ζάχαρη συν μια κουταλιά της σούπας
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό
  • 75 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 1/2 δοσομ. κούπα διάφορα φρούτα κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκατ

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν τη σόδα και το αλάτι. Φροντίζουμε να ξεπαγώσουν καλά τα φρούτα αν είναι κατεψυγμένα.
  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ στο κατώτερο σημείο και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε την μια δοσομετρική κούπα από τα φρούτα και αναδεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει καθαρή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Σημειώσεις

Αντί των κατεψυγμένων φρούτων μπορούμε να βάλουμε μείγμα από φρέσκα, φράουλες, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, σμέουρα.