Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ σε ένα μπολ προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Τα μήλα θα τα καθαρίσουμε πριν την προσθήκη τους για να μην μαυρίσουν. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης ανάλογα με το μίξερ μας βάζουμε το βούτυρο και 115 γρ ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους και στο τέλος το γάλα.
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου και ενσωματώνουμε με μια μαρίζ.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Την ενσωματώνουμε στο μείγμα σταδιακά με μια μαρίζ με ελαφρές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε ομοιόμορφα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Βυθίζουμε τα κομμάτια στο μείγμα του κέικ με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 35-40 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα στεγνή.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση για ευκολότερο ξεφορμάρισμα.