Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
Ζυγίζουμε τα υλικά μας. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες.
Σε μίξερ ή μπολ ανάμειξης ( ανάλογα με το μίξερ μας ) βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά με δυο κουταλιές από το αλεύρι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το μπέικιν και τις μπανάνες ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45-50 λεπτά ελέγχοντας να βγάνει στεγνή μια λάμα.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια του χαρτιού που έχουμε στρώσει τη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και θα συνοδεύσουμε το πρωινό μας, το τσάι μας ή τον καφέ μας.