Επιστροφή

Κέικ με μπανάνα

Συστατικά
  

  • 120 γρ βούτυρο αγελάδος μαλακό
  • 20 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 140 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες
  • αμύγδαλα φιλέ
  • 1 Ταψί ή φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου

Οδηγίες
 

  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Ζυγίζουμε τα υλικά μας. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες.
  • Σε μίξερ ή μπολ ανάμειξης ( ανάλογα με το μίξερ μας ) βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά με δυο κουταλιές από το αλεύρι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το μπέικιν και τις μπανάνες ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45-50 λεπτά ελέγχοντας να βγάνει στεγνή μια λάμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια του χαρτιού που έχουμε στρώσει τη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και θα συνοδεύσουμε το πρωινό μας, το τσάι μας ή τον καφέ μας.

Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε τα αμύγδαλα μπορείτε να κάνετε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη ή να πασπαλίσετε με άχνη.
Το βούτυρο μπορεί να είναι μόνο αγελαδινό όλη η ποσότητα.