Επιστροφή

Κέικ με φιστίκια και επικάλυψη κρέμας τυριού και ρόδι.

1 φόρμα διαμέτρου 23εκ

Συστατικά
  

Για το κέικ

  • 4 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 100 γρ τριμμένα φιστίκια
  • 125 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο

Για την επικάλυψη

  • 75 γρ τυρί κρέμα
  • 75 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
  • σπόρια μισού ροδιού και λίγο χυμό
  • φιστίκια χοντροκομμένα

Διαδικασία
 

  • Στον κάδο του μίξερ (ή σε μπολ ανάδευσης προκειμένου για μίξερ χειρός) βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον αναδευτήρα "Κ" για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα: γιαούρτι, βανίλια και ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα φιστίκια και αναδεύουμε να ομοιογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα του κέικ (23 εκ διαμέτρου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά ελέγχοντας με ένα λεπτό μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το τυρί κρέμα το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε το κέικ σε πιατέλα και επικαλύπτουμε με το μείγμα τυριού γιαουρτιού. Στολίζουμε με τα σπόρια ροδιού και τα κομμένα φιστίκια. Ραντίζουμε με το χυμό ροδιού.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια ζεστή σοκολάτα ή τσάι ή και με ένα χυμό ροδιού

Σημειώσεις

Καλό είναι το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ήπιας γεύσης.
Μπορείτε να παραλείψετε την επικάλυψη τυριού διακοσμήστε μόνο με ρόδι και φιστίκια.
Το κέικ με την επικάλυψη τυριού διατηρείται μια μέρα εκτός ψυγείου και 3 μέρες στο ψυγείο.