Επιστροφή

Κέικ με φραγκοστάφυλα και φιστίκια

Συστατικά
  

  • 5 αυγά
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ Αμύγδαλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 100 γρ φιστίκια Αιγίνης
  • 125 γρ φραγκοστάφυλα
  • ζαχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά: Με επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε καλά τα αμύγδαλα και χοντροκόβουμε τα φιστίκια. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Καθαρίζουμε τα φραγκοστάφυλα από τα κοτσανάκια τους τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  • Ετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (διαμέτρου 23 εκατ) και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας τη μισή ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ή σε κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τα τριμμένα αμύγδαλα εναλλάξ με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε τα 75 γρ από τα φιστίκια και τα φραγκοστάφυλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ενσωματώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα με προσεκτικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 περίπου λεπτά, μέχρι μια λάμα να βγαίνει στεγνή. Μετά τα πρώτα 25 λεπτά ψησίματος σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο ή βρεγμένη λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φιστίκια στην επιφάνεια και στολίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον φραγκοστάφυλα.

Σημειώσεις

Φραγκοστάφυλα μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ σε μικρές συσκευασίες.