Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του το αλεύρι) και ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά βρέχοντας περιοδικά τα χέρια μας.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για μισή ώρα. (προαιρετικά)
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τη σάλτσα.
Σε βαθύ τηγάνι ή καλύτερα σε γάστρα, που μπαίνει σε εστία, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά με προσοχή να μην μαυρίσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη μπίρα και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια τα καρότα και τα κλωναράκια των μυριστικών.
Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα τους περίπου 30 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον πουρέ κουνουπιδιού (ακολουθεί η διαδικασία παρασκευής) ή πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.