Επιστροφή

Κιμαδοπιτάκια

25 πιτάκια

Συστατικά
  

  • 220 γρ κιμά μια φορά περασμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ ρικότα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 4 φύλλα για πίτες
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Οδηγίες
 

  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι , πιπέρι και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε επιφάνεια εργασίας κόβουμε τα φύλλα σε λουρίδες των 6-7 εκατοστών.
  • Παίρνουμε μια λωρίδα την αλείφουμε ελαφρά με τη βοήθεια πινέλου με ελαιόλαδο και βάζουμε στη μια άκρη της ένα κουτ. γλυκού καλά γεμάτο από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο κάνοντας ένα τρίγωνο.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να τελειώσει η γέμιση τοποθετώντας τα έτοιμα πιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
  • Χτυπάμε το αυγό και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε πιτάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά ή χλιαρά συνοδεύοντας αν θέλουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι που το έχουμε αρωματίσει με λιωμένο σκόρδο.

Σημειώσεις

Έβαλα τη ρικότα αν και θα ήθελα ένα κρεμώδες τυρί Γρεβενών ή  μια μαλακιά μυζήθρα Κρήτης, αλλά η γειτονιά είναι δύσκολη στο να τα βρεις.