Επιστροφή

Κολοκυθάκια ρολό με τυριά και όχι μόνο

Συστατικά
  

  • κολοκυθάκια
  • Χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • τυρί κρέμα
  • μαρμελάδα jalapeno ή σταγόνες ταμπάσκο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Με μαντολίνο κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες στην μεγάλη τους διάσταση.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.
  • Σε μια επιφάνεια κοπής αραδιάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι αλείφουμε με την κρέμα τυριού. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αραδιάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί με ντοματίνια που τα έχουμε γεμίσει με το ίδιο τυρί. Πριν τα σερβίρουμε τα βάζουμε στο ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Σημειώσεις

Όσο πιο πικάντικο είναι το τυρί μας τόσο πιο νόστιμο αποτέλεσμα θα πάρρουμε.
Ως εναλλακτική πρόταση γέμισης προτείνω καπνιστό σολομό με κάποιο πικάντικο αλειφόμενο τυρί και λίγο ρύζι από κάποιο πιλάφι μας και μια πικάντικη σάλτσα. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε κολοκυθάακια λίγο πιο μεγάλα για καλύτερο τύλιγμα.