Επιστροφή

Κολοκύθα με ρεβίθια και ξερά φρούτα

Συστατικά
  

  • κολοκύθα red kuri
  • γλυκοπατάτα
  • κρεμμύδια στιφάδου ή μικρά κομμένα σε φέτες
  • ρεβίθια προβρασμένα
  • ξερά σύκα
  • ξερά δαμάσκηνα ή βερίκοκα
  • σταφίδες
  • ρας ελ χανούτ
  • καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • κύμινο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και τα κρεμμύδια.
  • Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα ή στο σκεύος που θα τα ψήσουμε, καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και πολύ λίγο νερό. Αυτό το φαγητό πρέπει να ψηθεί με τα δικά του υγρά και να μελώσει η σάλτσα του.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου (πάντα σκεπασμένο με καπάκι) για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Αν δεν βρίσκετε αυτή την κολοκύθα μπορείτε να βάλτε μια άλλη κόκκινη κολοκύθα.
Ρας ελ χανούτ μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών και είναι αυτό που θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Μπορεί να σερβιριστεί μαζί με ένα κους κους.