Επιστροφή

Κολοκύθι τηγανιτό με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 μεγάλο κολοκύθι περίπου 800γρ
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 400 γρ ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 50 γρ τυρί φέτα
  • Μερικά φύλλα βασιλικού. για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το κολοκύθι, αν χρειάζεται ξίνουμε ελαφρά την επιφάνεια και το κόβουμε σε ροδέλες του 1.5 εκατοστού. Με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε κυκλικά το κέντρο τους από τα σπόρια και τις ίνες.
  • Μεταφέρουμε τις ροδέλες σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις μισές σκελίδες σκόρδου λιωμένες το αλάτι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια και το μαραθόσπορο. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και πριν πάρει χρώμα το σκόρδο προσθέτουμε τις ντομάτες τη ζάχαρη αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ πολτοποιούμε ελαφρά με μια κουτάλα πουρέ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τις ροδέλες του κολοκυθιού, λίγες λίγες,για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Σημειώσεις

Τώρα που γράφω τη συνταγή σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τηγανίσω στο ελαιόλαδο της μαρινάδας αφού θα το είχα  στραγγίξει από τα λιωμένα σκόρδα, την επόμενη φορά.