Πλένουμε το κουνουπίδι και αφαιρούμε τα πολύ χοντρά φύλλα και κοτσάνια. Το τοποθετούμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 5 λεπτά μόνο. Στραγγίζουμε.
Σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ βάζουμε το κουνουπίδι με το κοτσάνι προς τα κάτω και τρίβουμε αρκετό πιπέρι στην επιφάνεια του. Ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τους μαραθόσπορους. Ανακατεύουμε καλά.
Δέκα λεπτά πριν να τελειώσει ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μοιράζουμε πάνω στο κουνουπίδι το μείγμα τυριών κρέμας.
Τοποθετούμε πάλι το ταψί στο φούρνο για τα επόμενα δέκα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο μεταφέρουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε στην επιφάνεια του το κομμένο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.