Επιστροφή

Κουνουπίδι ψητό

Συστατικά
  

  • 1 κουνουπίδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ τριμμένο κασέρι
  • 2 κουτ. γλυκού κοπανιστή ή κάποιο άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κοτ. γλυκού μαραθόσπορους τριμμένους
  • σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το κουνουπίδι και αφαιρούμε τα πολύ χοντρά φύλλα και κοτσάνια. Το τοποθετούμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 5 λεπτά μόνο. Στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ βάζουμε το κουνουπίδι με το κοτσάνι προς τα κάτω και τρίβουμε αρκετό πιπέρι στην επιφάνεια του. Ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τους μαραθόσπορους. Ανακατεύουμε καλά.
  • Δέκα λεπτά πριν να τελειώσει ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μοιράζουμε πάνω στο κουνουπίδι το μείγμα τυριών κρέμας.
  • Τοποθετούμε πάλι το ταψί στο φούρνο για τα επόμενα δέκα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο μεταφέρουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε στην επιφάνεια του το κομμένο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.

Σημειώσεις

Το δικό μου έγινε τμηματικά ή πρώτη διαδικασία στο σπίτι μου και η τελική στο σπίτι των φίλων έτσι ώστε να μπορέσουμε να το φάμε ζεστό. Αυτό μπορείτε ν το κάνετε και στο σπίτι σας ώστε να κερδίστε χρόνο από άλλες προετοιμασίες.
Η φωτογράφιση δύσκολη έξω από τα συνηθισμένα μου.