Αλείφουμε 6 θέσεις από ένα ταψί για μάφιν με λίγο από το βούτυρο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, βούτυρο, κρόκο αυγού, ζάχαρη, αλεύρι και βανίλια.
Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης, έχοντας προς το μέρος μας την μεγαλύτερη πλευρά τους.
Κόβουμε ένα κομμάτι από το πάνω σημείο δημιουργώντας ένα τραπέζιο.
Δεν πετάμε τα κομμάτια θα τα ψήσουμε δημιουργώντας ένα μικρό κρουασανάκι.
Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κομμάτια της ζύμης και τυλίγουμε δημιουργώντας ένα μάφιν. Αν θέλουμε τα κυλάμε πάνω σε αμύγδαλα φιλέ.
Τα τοποθετούμε στις θήκες του ταψιού και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα.
Μόλις ο φούρνος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και το βάζουμε στην πρώτη σχάρα από κάτω του φούρνου για 12 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε στο άνοιγμα τους από μια κουταλιά γλυκού ή και παραπάνω μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά.