Επιστροφή

Κρουασάν - Μάφιν ή Cruffins

6 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 1 συσκευασία έτοιμης ζύμης για κρουασάν
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο αυγού
  • αμύγδαλα φιλέ προαιρετικό
  • μαρμελάδα για την επικάλυψη
  • ζαχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

  • Αλείφουμε 6 θέσεις από ένα ταψί για μάφιν με λίγο από το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, βούτυρο, κρόκο αυγού, ζάχαρη, αλεύρι και βανίλια.
  • Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης, έχοντας προς το μέρος μας την μεγαλύτερη πλευρά τους. Κόβουμε ένα κομμάτι από το πάνω σημείο δημιουργώντας ένα τραπέζιο. Δεν πετάμε τα κομμάτια θα τα ψήσουμε δημιουργώντας ένα μικρό κρουασανάκι.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κομμάτια της ζύμης και τυλίγουμε δημιουργώντας ένα μάφιν. Αν θέλουμε τα κυλάμε πάνω σε αμύγδαλα φιλέ.
  • Τα τοποθετούμε στις θήκες του ταψιού και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Μόλις ο φούρνος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και το βάζουμε στην πρώτη σχάρα από κάτω του φούρνου για 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε στο άνοιγμα τους από μια κουταλιά γλυκού ή και παραπάνω μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά.

Σημειώσεις

Τα δοκιμάσαμε δύο φορές την πρώτη με αμύγδαλα και τη δεύτερη με καρύδια και τα δύο είναι εξίσου καλά.
Επίσης δοκιμάστηκαν με διαφορετικές μαρμελάδες, προτείνω μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα ή βατόμουρο ή φραγκοστάφυλο.
Και τις δύο φορές τα συνοδεύσαμε με αρωματικό  φρεσκοκομμένο καφέ  el salvador pacamara natural της coffee island
%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82