Καθαρίζουμε τα ροδοπέταλα, όπως στο γλυκό τριαντάφυλλο. Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε το άσπρο μέρος στη βάση του ροδοπέταλου.
Τα βυθίζουμε σε μια λεκάνη με νερό να πλυθούν και να φύγουν τυχόν μικρά έντομα.
Τα στραγγίζουμε προσεκτικά σε σουρωτήρι κι αφήνουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα.
Μεταφέρουμε σε καθαρό και αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε τα ροδοπέταλα.
Ανακινούμε το βάζο να εμβαπτιστούν τα ροδοπέταλα στο υγρό.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 24 ώρες.
Σουρώνουμε σε καθαρό και αποστειρωμένο βάζο με τη βοήθεια μουσελίνας ή ειδικού jelly bag. Κλείνουμε το βάζο καλά και διατηρούμε
στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ποτήρι 1/3 της λεμονάδας και 2/3 παγωμένο νερό για ένα δροσιστικό απογευματινό ποτό και όχι μόνο.