Αποστειρώνουμε μεγάλα βάζα ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα λεμόνια μαι και το πόσα θέλουμε να φτιάξουμε.
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα λεμόνια στα τέσσερα χωρίς να φτάσουμε στο κάτω μέρος τους.
Προσθέτουμε σε κάθε λεμόνι στα ανοίγματα του μια κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι.
Το τοποθετούμε στο βάζο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μέχρι να γεμίσουμε το βάζο και να είναι πολύ σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο.
Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να μείνει τρεις ημέρες σε δροσερό σημείο της κουζίνας.
Θα παρατηρήσουμε ότι τα λεμόνια αρχίζουν να βγάζουν υγρά μέρα με τη μέρα.
Μετά τις τρεις μέρες πιέζουμε τα λεμόνια να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε χυμό λεμονιού ίσα που να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε στο βάζο φύλλα δάφνης, ολόκληρους κόκκους πιπεριών, μια μικρή πιπεριά τσίλι ή μικρά κλαδάκια δεντρολίβανου.
Προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο στο βάζο, κλείνουμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 25-30 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.