Καθαρίζουμε τα ροδοπέταλα, όπως στο γλυκό τριαντάφυλλο. Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε το άσπρο μέρος στη βάση του ροδοπέταλου.
Τα βυθίζουμε σε μια λεκάνη με νερό να πλυθούν και να φύγουν τυχόν μικρά έντομα.
Τα στραγγίζουμε προσεκτικά σε σουρωτήρι κι αφήνουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
Ανοίγουμε τους λοβούς του καρδάμωμου χωρίς να τα σπάσουμε.
Σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο βάζουμε τη βότκα, τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα ροδοπέταλα.
Προσθέτουμε το καρδάμωμο.
Κλείνουμε καλά το βάζο και ανακινούμε.
Το τοποθετούμε σε ένα ντουλάπι σκοτεινό χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και ανακινούμε μια φορά την εβδομάδα.
Ο πρώτος χρόνος ωρίμανσης ανέρχεται σε 2-3 μήνες.
Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερα.
Μετά από από αυτό το χρονικό διάστημα θα στραγγίσουμε περνώντας από πυκνό σουρωτήρι στρωμένο με μουσελίνα και θα αφήσουμε πάλι αρκετές ημέρες πριν την κατανάλωση.
Μεταφέρουμε σε καθαρό βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι.