Καθαρίζουμε τα πράσα και τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά τον ξεπαγώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί (διαμέτρου 22 εκατ ) βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα λουκάνικα και τα ψήνουμε, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για περίπου 10 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά.
Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 2 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το γάλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Αραδιάζουμε τα σπαράγγια ανάμεσα στα λουκάνικα και σκορπίζουμε παντού τον αρακά.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών γάλακτος και τοποθετούμε πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.
Σημειώσεις
Αντί για σπαράγγια μπορούμε να βάλουμε φασολάκια ή μπάμιες ανάλογα με την εποχή.