Επιστροφή

Λουκάνικα με λαχανικά στο φούρνο

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 λουκάνικα
  • 2 μικρά πράσα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 10 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
  • 100 γρ αρακά
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά τον ξεπαγώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα.
  • Σε ένα πυρέξ ή ταψί (διαμέτρου 22 εκατ ) βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα λουκάνικα και τα ψήνουμε, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για περίπου 10 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 2 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το γάλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Αραδιάζουμε τα σπαράγγια ανάμεσα στα λουκάνικα και σκορπίζουμε παντού τον αρακά.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών γάλακτος και τοποθετούμε πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Αντί για σπαράγγια μπορούμε να βάλουμε φασολάκια ή μπάμιες ανάλογα με την εποχή.