Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε τηγάνι με σκέπασμα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια ένταση το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και το φύλλο δάφνης, ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μηλίτη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και 150 ml ζεστό νερό και βράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
Προσθέτουμε το ξύδι αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε πιο δυνατή ένταση μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
Σερβίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή κόλιαντρου για όποιον του αρέσει.