Επιστροφή

Μαλακά τρουφάκια σοκολάτας με κρασί και μπαχαρικά

30 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 5 μοσχοκάρφια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 -5 κόκκους πιπεριού
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 μανταρίνι
  • 400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί με το χυμό από το μανταρίνι τα μπαχαρικά τη ζάχαρη και τη φλούδα του μανταρινιού.
  • Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης.
  • Ζεσταίνουμε ξανά το κρασί και το σουρώνουμε μέσα στη σοκολάτα. Με μια πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε αν θέλουμε στην κατάψυξη για λιγότερο.
  • Όταν έχει παγώσει καλά με κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  • Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει τη ζάχαρη ή τα τρουφάκια και κυλάμε τα μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο σε κλειστά κουτιά για 10 έως 15 ημέρες.

Σημειώσεις

Τοποθετήστε τα τρουφάκια σε μικρά ειδικά χαρτάκια για σοκολατάκια για ευκολότερη αποθήκευση και πιο όμορφο σερβίρισμα.
Το κρασί που χρησιμοποίησα ήταν cabernet sauvignon.
Αν τα κυλήσουμε σε χρωματιστή τρούφα θα έχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.