Επιστροφή

Μαρμελάδα βύσσινο

2 βαζάκια των 220γρ

Συστατικά
  

  • 350 γρ βύσσινα βάρος χωρίς τα κουκούτσια
  • 300 γρ ζάχαρη
  • χυμό ενός μικρού λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ φραγκοστάφυλου προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τα βύσσινα και τα πλένουμε. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν Αφαιρούμε με φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.
  • Βάζουμε τα βύσσινα μαζί με τη ζάχαρη σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε ελαφρά. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του μισού λεμονιού και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  • Βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Έλεγχος με θερμόμετρο 105 βαθμοί.
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το λικέρ αν το επιλέξουμε και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Η προσθήκη του λικέρ είναι δικής μου έμπνευσης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ τριμμένο.
Ήδη δοκίμασα λίγη σε μικρά ταρτάκια φρούτων.
Την φαντάζομαι πάνω από cheesecake ή σε πασταφλόρα.
Περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνικές μαρμελάδων και αποστείρωση των βάζων μπορείτε να δείτε εδώ