Αποχωρίζουμε τα φραγκοστάφυλα από το τσαμπί τους με προσεκτικές κινήσεις χωρίς να τα τραυματίζουμε.
Τα πλένουμε προσεκτικά με δροσερό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τα τοποθετούμε εναλλάξ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μας και αναδεύουμε ελαφρά.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού αυξάνοντας σταδιακά την ένταση της εστίας μας και μόλις αρχίσουν να βράζουν συνθλίβουμε ελαφρά με κουτάλα του πουρέ.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά.
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και ελέγχουμε αν έχει δέσει αποσύροντας από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.