Επιστροφή

Μαρμελάδα φραγκοστάφυλο

Συστατικά
  

  • 500 γρ φραγκοστάφυλα
  • 300 γρ ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Αποχωρίζουμε τα φραγκοστάφυλα από το τσαμπί τους με προσεκτικές κινήσεις χωρίς να τα τραυματίζουμε. Τα πλένουμε προσεκτικά με δροσερό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  • Τα τοποθετούμε εναλλάξ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μας και αναδεύουμε ελαφρά. Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού αυξάνοντας σταδιακά την ένταση της εστίας μας και μόλις αρχίσουν να βράζουν συνθλίβουμε ελαφρά με κουτάλα του πουρέ.
  • Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά.
  • Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και ελέγχουμε αν έχει δέσει αποσύροντας από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σημειώσεις

Είναι από τις ωραιότερες μαρμελάδες για πρωινό για στολισμό τάρτας ή και για τη χρήση σε σάλτσες για κρέατα.
Αν θέλετε να αποφύγετε την παρουσία από τα σποράκια μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία παρασκευής ζελέ όπως περιγράφετε εδώ.