Σε μπωλ του μίξερ, βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη , την αμμωνία και την σόδα, δηλαδή όλα τα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε λίγο να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, και με τον γάτζο ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Γίνεται μία μέτρια ζύμη, που ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπωλ.
Κρατούμε σταθερή την μέτρια αυτή ταχύτητα, και ζυμώνουμε για 15 λεπτά.
Αφήνουμε για 1/2 ώρα την ζύμη να ξεκουραστεί.
Στρώνουμε ανοιχτόχρωμα ταψιά με λαδόκολα.
Φτιάχνουμε κορδόνια μέτρια, και με την κόψη της παλάμης μας, πιέζουμε την ζύμη (κάνοντας κινήσεις μπρος-πίσω όπως με το μαχαίρι) να λεπτύνει.
Μετράμε 5 ή 7 "βουναλάκια", ανάλογα πόσο μικρούς ή μεγάλους θέλουμε να κάνουμε τους "κόμπους" μας.
Ενώνουμε τις δύο άκρες και βάζουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C, για περίπου 1/2 ώρα πριν αρχίσει να σκουρίνει το χρώμα τους. Το κουλούρι πρέπει να μείνει άσπρο, χιονάτο!