Επιστροφή

Μικρά ορεκτικά με παντζάρι και αγγούρι

8 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 150 γρ παντζάρια βρασμένα κομμένα σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα φύλλα για το σερβίρισμα
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 8 κουτ. γλυκού ξινή κρέμα ή κάποιο αλλειφοτύρι πικάντικο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία
 

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας μικρές "βαρκούλες" με το ψωμί.
    Αφαιρούμε την κόρα περιμετρικά του ψωμιού και με ένα χοντρό πλάστη το πλαταίνουμε. Κόβουμε σε τρίγωνο.
  • Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε ταψάκι για μάφινς
  • Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 1 λεπτό.
  • Μαρινάρουμε σε μπολάκια τα παντζάρια με ξύδι λίγη από τη ζάχαρη λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι πιπέρι. Το ίδιο κάνουμε και με το αγγούρι χωρίς όμως προσθήκη μαϊντανού.
  • Αραδιάζουμε τις " βαρκούλες" του ψωμιού σε πιατέλα.
    Προσθέτουμε από ένα κοφτό κουτ. γλυκού ξινή κρέμα στην κάθε μια.
    Συνεχίζουμε με ένα κουταλάκι παντζάρια και ένα κουταλάκι αγγούρια.
    Διακοσμούμε με επιπλέον φύλλα μαϊντανού.

Σημειώσεις

Αν έχουμε κάποιο αρωματικό ελαιόλαδο μπορούμε να αλείψουμε τα ψωμάκια με αυτό ή να προσθέσουμε στο άλειμμα κάποιο μπαχαρικό.
Αντί της ξινής κρέμας ένα πικάντικο αλλειφοτύρι θα δώσει ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα .
Μια άλλη πρόταση με παντζάρια για ορεκτικό μπορείτε να δείτε εδώ