Ξεκινάμε φτιάχνοντας μικρές "βαρκούλες" με το ψωμί.Αφαιρούμε την κόρα περιμετρικά του ψωμιού και με ένα χοντρό πλάστη το πλαταίνουμε. Κόβουμε σε τρίγωνο. Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε ταψάκι για μάφινς
Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 1 λεπτό.
Μαρινάρουμε σε μπολάκια τα παντζάρια με ξύδι λίγη από τη ζάχαρη λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι πιπέρι. Το ίδιο κάνουμε και με το αγγούρι χωρίς όμως προσθήκη μαϊντανού.
Αραδιάζουμε τις " βαρκούλες" του ψωμιού σε πιατέλα.Προσθέτουμε από ένα κοφτό κουτ. γλυκού ξινή κρέμα στην κάθε μια.Συνεχίζουμε με ένα κουταλάκι παντζάρια και ένα κουταλάκι αγγούρια.Διακοσμούμε με επιπλέον φύλλα μαϊντανού.