Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια της πανσέτας. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σειρά κρεμμύδα, πράσα και καρότα. Σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα φασόλια. Προσθέτουμε το μισό ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κρατάμε τον υπόλοιπο ζωμό ζεστό.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και μπούκοβο. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και την σοταρισμένη πανσέτα και βράζουμε για ακόμη 10-12 λεπτά να βράσουν τα μακαρόνια και να χυλώσει η σούπα.
Σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με φλούδες του τυριού. Εγώ πρόσθεσα μια κουταλιά σούπας κεφίρ σε κάθε πιάτο.