Επιστροφή

Μοστάρντα με κουμ κουάτ

3 βαζάκια των 200γρ

Συστατικά
  

  • 500 γρ κουμ κουάτ
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • 150 ml αρωματικό μοσχάτο κρασί
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας σιναπόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό

Οδηγίες
 

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κουμ κουάτ με νερό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και το φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τα κουμ κουάτ και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
  • Όσο βράζουν ετοιμάζουμε ένα ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις περάσει ο χρόνος βρασμού στραγγίζουμε και μεταφέρουμε αμέσως στο παγωμένο λουτρό. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και να μπορούμε να τα χειριστούμε.
  • Στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κουμ κουάτ αφαιρώντας τα σπόρια τους.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στην εστία σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κομμένα κουμ κουάτ το σιναπόσπορο, τη σκόνη μουστάρδας και το ξύδι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά τοποθετώντας στο καπάκι ένα κερωμένο δίσκο. Όταν κρυώσει φυλάσσεται στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε κερωμένο δίσκο τοποθετήστε ένα καθαρό κομμάτι λαδόκολλας.
Προτιμήστε ένα καλό αρωματικό μοσχάτο κρασί για την προσθήκη στη συνταγή.