

8/10/2025
Στο σπίτι έφτασαν μερικά ρόδια και κάποια από αυτά έγιναν χυμός.
Φίλη έριξε την ιδέα να γίνει ροδαλευριά κατά το μουσταλευριά.
Άλλο που δεν ήθελα για πειραματισμούς.
Έτσι έφτιαξα τρία μικρά μπολάκια για δοκιμή και συμπληρώνω εδώ τι έκανα για λόγους αρχείου αλλά και για τις φίλες που ρωτούν.
400 ml χυμό ροδιού
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Καρύδια ή φιστίκια τριμμένα ή σουσάμι
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό, κρατάμε μια μικρή ποσότητα σε μπολάκι στην οποία θα διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην εστία και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα κουζίνας μέχρι να πήξει καλά όπως κάνουμε την μουσταλευριά.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Προσθέτουμε στην επιφάνεια τριμμένα καρύδια ή φιστίκια ή σουσάμι.
Αν ο χυμός σας δεν είναι γλυκός μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μέλι.
Προσθέτουμε κάποιο μέλι χωρίς έντονη γεύση ώστε να μην επηρεάσει την γεύση του ροδιού.