Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ (προκειμένου για μίξερ χειρός) τοποθετούμε τα: αλεύρι,ζάχαρη,μαγιά αλάτι, γάλα και το ένα αυγό.
Χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά ένα ένα τα υπόλοιπα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα όπως αυτό του κέικ.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια και αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς,το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε και πάλι με το μίξερ για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα χωρητικότητας 2 λίτρων τουλάχιστον.
Σκεπάζουμε και πάλι με διαφάνεια και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μέχρι το χείλος της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα (ή 180 και αντιστάσεις) στο πρώτο ράφι από κάτω για 30 λεπτά ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για 10 λεπτά να ηρεμήσει και μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Όσο το γλυκό ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 200 ml νερό με τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν έχουν κρυώσει γλυκό και σιρόπι μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα.
Προσθέτουμε το ρούμι στο σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Διακοσμούμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα φρούτα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε με μια μπάλα χτυπημένης κρέμας προαιρετικά.