Επιστροφή

Μπισκότα με κακάο και καφέ

30 μπισκότα

Συστατικά
  

  • 300 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ ζαχαρη άχνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 175 γρ βούτυρο
  • 2 κουτ. γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσο σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας γάλα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού τη βανίλια και το αυγό.
  • Τρίβουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα, ζυμώνουμε γρήγορα κάνοντας μια σχεδόν μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Διαλύουμε το κακάο και τον καφέ στο γάλα και το προσθέτουμε στο ένα κομμάτι της ζύμης. Ζυμώνουμε να ενσωματωθεί.
  • Τυλίγουμε τις ζύμες σε σελοφάν και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε με το κάθε κομμάτι φύλλο περίπου 30 x 25 με τον χοντρό πλάστη. Για διευκόλυνση ανοίγουμε ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος ή ένα χαρτί από κάτω και σελοφάν από πάνω ώστε να βλέπουμε την πορεία ανοίγματος.
  • Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο (θα βλέπουμε αυτό που έχει το κακάο και καφέ). Τυλίγουμε από τη φαρδιά πλευρά σε ρολό και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μια μισή ώρα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε λεπτές ροδέλες περίπου 1 εκατ πάχος. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε κουτί που κλείνει καλά ή σε βάζο ή σε σακουλάκια τροφίμων.

Σημειώσεις

Δεν πρόσθεσα όλη την ποσότητα κακάο καφέ λόγω προβλήματος στη διάλυση και γιαυτό η διαφορά χρώματος είναι μικρή, προσπαθήστε να τα διαλύσετε σε πολύ μικρό σκεύος, δηλ ένα πολύ μικρό ποτήρι ή μικρό φλυτζάνι του Ελληνικού καφέ.
Αν δεν έχετε ζάχαρη άχνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απλή ζάχαρη αφού θα την τρίψετε σε μούλτι.
Οι φωτογραφίες τα αδικούν μιας και της νύχτας τα καμώματα....
Είναι όμως πολύ νόστιμα και τραγανά.
Όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος θα είναι μαλακά, μην τα ψήσετε περισσότερο, μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.