Επιστροφή

Μπισκότα με μανταρίνια και σοκολάτα

20 μπισκότα

Συστατικά
  

  • 4 - 5 μανταρίνια
  • 175 γρ ζάχαρη
  • 115 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 225 γρ αλεύρι δυνατό
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα τριμμένη
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα μανταρίνια και με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή πίλερ αφαιρούμε τη φλούδα προσέχοντας να μην πάρουμε μέρος του άσπρου. Την κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια σαν οδοντογλυφίδες.
  • Βράζουμε την κομμένη φλούδα πέντε λεπτά σε νερό, στάδιο για να ξεπικρίσει και να μαλακώσει. Στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας νερό και το χυμό από δύο μανταρίνια. Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μπαστουνάκια από τις φλούδες του μανταρινιού. Βράζουμε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης ή κάδο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα μισά μπαστουνάκια από τα μανταρίνια, τη σοκολάτα και τα φιστίκια.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη και φτιάχνουμε ένα ρολό με το κάθε κομμάτι της με διάμετρο 5-6 εκατοστά. Τυλίγουμε τα ρολά με σελοφάν και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια με πάχος περίπου ένα εκατοστό.Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά μόνο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο πάνω σε σχάρα και όταν κρυώσουν λίγο διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μανταρινιού.
  • Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο που κλείνει καλά.
  • Μπορεί να αποτελέσει ένα δωράκι σε μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε πριν κόψουμε τα ρολά τα ρολάρουμε σε επιπλέον ζάχαρη.
Η σοκολάτα μπορεί να είναι και κάποια άλλη, εγώ έβαλα αυτή τη λευκή που υπήρχε στο ψυγείο μου.