Πλένουμε τα μανταρίνια και με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή πίλερ αφαιρούμε τη φλούδα προσέχοντας να μην πάρουμε μέρος του άσπρου.
Την κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια σαν οδοντογλυφίδες.
Βράζουμε την κομμένη φλούδα πέντε λεπτά σε νερό, στάδιο για να ξεπικρίσει και να μαλακώσει. Στραγγίζουμε.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας νερό και το χυμό από δύο μανταρίνια. Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μπαστουνάκια από τις φλούδες του μανταρινιού. Βράζουμε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανάδευσης ή κάδο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα μισά μπαστουνάκια από τα μανταρίνια, τη σοκολάτα και τα φιστίκια.
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη και φτιάχνουμε ένα ρολό με το κάθε κομμάτι της με διάμετρο 5-6 εκατοστά. Τυλίγουμε τα ρολά με σελοφάν και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια με πάχος περίπου ένα εκατοστό.Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά μόνο.
Βγάζουμε από το φούρνο πάνω σε σχάρα και όταν κρυώσουν λίγο διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μανταρινιού.
Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο που κλείνει καλά.
Μπορεί να αποτελέσει ένα δωράκι σε μικρούς και μεγάλους φίλους μας.