Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει . Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται, προσοχή μη διαλυθούν. Τις στραγγίζουμε καλά.
Αν δεν έχουμε έτοιμα προβρασμένα ρεβίθια θα πρέπει από το προηγούμενο βράδυ να τα μουλιάσουμε και να τα βράσουμε την επομένη.
Σε πολυκόφτη ή επεξεργαστή τροφίμων λιώνουμε σταδιακά τα ρεβίθια, τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μεταφέροντας τα σε ένα μπολ ανάμειξης.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και τοποθετούμε στην εστία.
Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο μειώνουμε την ένταση της εστίας σε μεσαία και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Αφήνουμε να ψηθούν από την μια πλευρά περίπου 3-4 λεπτά και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη για άλλα τόσα λεπτά.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα της επιλογής μας. Εδώ είναι γλιστρίδα με σκόρδο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό.