Επιστροφή

Μπρουσκέτα με ραπανάκια μπέικον και πικάντικο τυρί

Συστατικά
  

  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ μπέικον σε μεγάλους κύβους
  • 100 γρ ραπανάκια κομμένα στα δυο ή στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη
  • λίγα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 1 φέτα χωριάτικου ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικο αλειφόμενο τυρί

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε καλά τα ταπανάκια και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα ή στα δύο ανάλογα με το μέγεθος.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλους κύβους
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τους κύβους του μπέικον και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ραπανάκια. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά γυρίζοντας τα μια δυο φορές. Προσθέτουμε το λειωμένο σκόρδο και τα μισά φύλλα δεντρολίβανου και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την εστία και ραντίζουμε με το βαλσαμικό.
  • Όσο μαγειρεύονται τα ραπανάκια βάζουμε μια μεγάλη φέτα σπιτικού χωριάτικου ψωμιού σε τοστιέρα για 1 λεπτό.
  • Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα πιάτο και αλείφουμε με το τυρί.
  • Μοιράζουμε από πάνω το μπέικον και τα ραπανάκια γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δεντρολίβανου.
  • Αποτελεί ένα ορεκτικό ή ένα συνοδευτικό πιάτο με ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Επιλέξτε ένα πικάντικο αλειφόμενο τυρί.
Το μπέικον που χρησιμοποίησα ήταν καπνιστό σε μεγάλο κομμάτι.
Οι προτεινόμενες ποσότητες υλικών είναι για μια μπρουσκέτα, για περισσότερες πολλαπλασιάστε τις ποσότητες.