Επιστροφή

Μύδια με σκόρδο κρασί κρέμα γάλακτος και μαϊντανό

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανου και θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι. Αχνίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφαιρούμε όσα δεν ανοίξουν.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα μυριστικά και τα μύδια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.
  • Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Αν είστε σίγουροι ότι όλα τα μύδια είναι ανοιχτά παραλείψετε το αρχικό στάδιο του αχνίσματος.
Ενημέρωση 3/3/2025
Για τις ανάγκες γεύματος καθαρής Δευτέρας έφτιαξα τα μύδια παραλείποντας την κρέμα γάλακτος και αντί βούτυρου έβαλα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προσθέτοντας και το χυμό μισού λεμονιού. Αντί μαϊντανού μπήκε άνηθος.
Έτσι είχα ένα νηστίσιμο πιάτο.