Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι.
Αχνίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφαιρούμε όσα δεν ανοίξουν.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μυριστικά και τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.
Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.