Επιστροφή

Μύδια με σκόρδο κρασί κρέμα γάλακτος και μαϊντανό

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανου και θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι. Αχνίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφαιρούμε όσα δεν ανοίξουν.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα μυριστικά και τα μύδια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.
  • Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Αν είστε σίγουροι ότι όλα τα μύδια είναι ανοιχτά παραλείψετε το αρχικό στάδιο του αχνίσματος.