Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε ένα "καπάκι" από τη μεριά του κοτσανιού.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, μαζεύοντας το σε ένα μπολ.
Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε ταψί ή πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα μικρή βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 5-10 λεπτά.
Κόβουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες (χωρίς τα σπόρια) σε κύβους μικρούς και το προσθέτουμε στον κιμά.
Ετοιμάζουμε το μείγμα κινόα - ρυζιού.
Για κάθε ντομάτα θα χρειαστούμε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μείγμα. Ανάλογα τα κομμάτια μετράμε μισό κινόα μισό ρύζι.
Πλένουμε την κινόα μέσα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό και την αναμειγνύουμε με το ρύζι.
Προσθέτουμε το μείγμα στον κιμά μαζί με το ras el hanout και αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην έχει υγρά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες μας και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 45 λεπτά.
Καλό είναι στο πρώτο μισάωρο να σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.