Επιστροφή

Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

Συστατικά
  

  • 500 ml Μηλόξιδο ή λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη προαιρετικό
  • κυνόροδα
  • φλούδες από ακέρωτα και αψέκαστα λεμόνια ή πορτοκάλια
  • ξύλινο σουβλάκι
  • μπουκάλι με μεγάλο στόμιο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά το λεμόνι και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες κόβουμε τη φλούδα του χωρίς να πάρουμε από το άσπρο μέρος.
  • Σε ξύλινο σουβλάκι περνάμε εναλλάξ κυνόροδα και φλούδα λεμονιού.
  • Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το ξίδι με τη ζάχαρη για να λιώσει. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε στο μπουκάλι μας βυθίζουμε μέσα το σουβλάκι και κλείνουμε καλά.
  • Αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι για δυο τρεις εβδομάδες, αφαιρούμε με μια λαβίδα το σουβλάκι και είναι έτοιμο για χρήση. Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε και περισσότερο χρόνο.

Σημειώσεις

Το ξίδι που χρησιμοποίησα είναι ένα αφιλτράριστο μηλόξιδο που υπήρχε στο σπίτι.