Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή τουλάχιστον ώρα.
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τις αραδιάζουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος στη σχάρα της κουζίνας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
Ψήνουμε στο δυνατό γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Γυρίζουμε και αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν
Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει πηχτή.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 4 λεπτά.
Σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.
Στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος που το έχουμε λαδώσει και μοιράζουμε να πάνε παντού τα μισά ψίχουλα ψωμιού.
Στρώνουμε μελιτζάνες να καλυφτεί ο πάτος και τα τοιχώματα της φόρμας.
Προσθέτουμε τα μισά ζυμαρικά, τη μισή σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.
Καλύπτουμε πάλι με μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά τη σάλτσα και το τυρί.
Καλύπτουμε με μελιτζάνες όλη την επιφάνεια.
Πιέζουμε με τα χέρια μας και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.