Επιστροφή

Πίτα με κολοκύθια χωρίς φύλλο

Συστατικά
  

  • 750 γρ κολοκύθια μεγάλα
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ τυρί φέτα τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι καλαμποκιού για το ταψί
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για την επιφάνεια της πίτας
  • 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο για την επιφάνεια της πίτας
  • ταψί διαμέτρου 20 εκατ.

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα κολοκύθια ξύνουμε λίγο την επιφάνεια τους και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε με ένα κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό και τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 2-3 ώρες.
  • Στύβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος και ανακατεύουμε καλά
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και σκορπίζουμε το αλεύρι καλαμποκιού να καλύψει καλά τον πάτο και τα πλαϊνά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε ομοιόμορφα και ραντιζουμε με το ελαιόλαδο. Δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω από 2 εκατοστά.
  • Σκορπάμε από πάνω τους κολοκυθόσπορους. Εναλλακτικά βάζουμε σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 30 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
  • Σερβίρουμε και αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα ή σκέτη με ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα είναι αφράτο και μπορεί να μας θυμίζει ένα σουφλέ.
Μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό ή και κύριο γεύμα.
Τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.