Πλένουμε τα κολοκύθια ξύνουμε λίγο την επιφάνεια τους και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε με ένα κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό και τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 2-3 ώρες.
Στύβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος και ανακατεύουμε καλά
Βουτυρώνουμε το ταψί και σκορπίζουμε το αλεύρι καλαμποκιού να καλύψει καλά τον πάτο και τα πλαϊνά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε ομοιόμορφα και ραντιζουμε με το ελαιόλαδο. Δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω από 2 εκατοστά.
Σκορπάμε από πάνω τους κολοκυθόσπορους. Εναλλακτικά βάζουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 30 λεπτά
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα ή σκέτη με ένα ποτήρι κρασί.