Ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και αέρα.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος ελαφρά βουτυρωμένο.
Ζυμώνουμε ελαφρά την ήδη φουσκωμένη ζύμη και την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε, με τη βοήθεια του χοντρού πλάστη, κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό φύλλο σε οβάλ σχήμα.
Απλώνουμε στο κέντρο της ζύμης την ντομάτα πασπαλίζοντας με ρίγανη και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αλλαντικά κομμένα σε κομμάτια.
Προσθέτουμε τριμμένο τυρί
Και στο τέλος τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας.
Γυρίζουμε προς τα μέσα κάνοντας ένα "κορδόνι" κλείνοντας τη γέμιση και κάνοντας στο τέλος ένα κλείσιμο της ζύμης στα δύο άκρα σχηματίζοντας έτσι μια βαρκούλα.
Μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη λαμαρίνα .
Η γέμιση μπορεί να ποικίλει για κάθε ένα.
Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Αν προσθέσουμε αυγό θα το προσθέσουμε στα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου ψησίματος.
Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε όσο ακόμη είναι ζεστά αλείφουμε και πάλι με βούτυρο.