Ξεκινάμε με τα μύδια. Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και τις ίνες και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρας ελ χανούτ και το τζίτζερ, ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε με την κολοκύθα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών μαζί με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τη σάλτσα ντομάτας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό, δεν πρέπει να στεγνώσει η σάλτσα σε αυτή τη φάση.
Προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8 λεπτά. Προσέχουμε να ανοίξουν όλα, αν κάποιο δεν ανοίξει το απορρίπτουμε.
Δένουμε τη σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
Εγώ συνόδευσα με ωμή σαλάτα κολοκύθας crown prince. (φωτογραφία αρχείου).