Επιστροφή

Πικάντικα μύδια με κολοκύθα

Συστατικά
  

  • 1/2 κιλό μύδια
  • 400 γρ κολοκύθα red kuri
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίτζερ ή μισό κουταλάκι αποξηραμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ
  • 100 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα ή σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Ξεκινάμε με τα μύδια. Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι.
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και τις ίνες και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρας ελ χανούτ και το τζίτζερ, ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε με την κολοκύθα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών μαζί με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τη σάλτσα ντομάτας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό, δεν πρέπει να στεγνώσει η σάλτσα σε αυτή τη φάση.
  • Προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8 λεπτά. Προσέχουμε να ανοίξουν όλα, αν κάποιο δεν ανοίξει το απορρίπτουμε. Δένουμε τη σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
  • Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
  • Εγώ συνόδευσα με ωμή σαλάτα κολοκύθας crown prince. (φωτογραφία αρχείου).

Σημειώσεις

Η κολοκύθα που πρόσθεσα τρώγεται με τη φλούδα και γιαυτό δεν την καθάρισα, αν δεν έχετε  αυτή την κολοκύθα, μπορείτε να βάλετε μια άλλη από τις πορτοκαλί που θα βρείτε στις αγορές.
Αντί του ρας ελ χανούτ μπορείτε να βάλετε ένα μείγμα πικάντικων μπαχαρικών  όπως κανέλλα, κίμινο. πάπρικα, κόλιαντρο και μπούκοβο.