Επιστροφή

Πράσα με δαμάσκηνα

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 2-3 πράσα το λευκό μέρος μόνο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε - πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου πέντε εκατοστών. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε ελαφρά γυρίζοντας τα προσεκτικά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα που να σκεπάζει τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμη ώσπου να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα,τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σελινόριζας ή φινόκιου.