Καθαρίζουμε - πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου πέντε εκατοστών. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι.
Σε κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε ελαφρά γυρίζοντας τα προσεκτικά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα που να σκεπάζει τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμη ώσπου να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα,τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
Σημειώσεις
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σελινόριζας ή φινόκιου.